استاد سید محمدعلی موسوی

زندگی نامه علمی و آثار استاد سید محمدعلی موسوی (به قلم خود ایشان)

زادگاهم قریه‌ای است “خُشکَک” نام، نزدیک مرکز “بامیان” و سال زادنم 27/ 6/ 1346، خورشیدی. پنج سوره و قرآن ایجی و روانی را در مکتب‌خانه خشکک، پیش طالب کربلایی، آموختم. خزائن الاشعار و توضیح المسائل را در مکتب‌خانه ولنکلان منزل حاج طاهر و ظاهر زوار، پیش شیخ غلام سخی و ظاهر زوار یاد گرفتم. نظامی گنجوی و ریاض القدس را از مادرم. پدر شهیدم، قلم و سرمشق دستم داد و نقطه‌هایی نوشتن را در وجودم کاشت. کتاب‌های دستغیب، مطهری و شریعتی را همگام با جهاد در برابر کمونیست‌ها، ورق زدم.
فراگیری دانش، مرا سال 1367 به “ایران” کشاند. دو سال در مجتمع آموزش عالی بیت المقدس قم، معارف دینی، کلامی و سیاسی آموختم و یکسال در “هلمند” و “بامیان” سبق پس دادم. برای پختگی، سال 1371 به حوزه علمیه حضرت عبدالعظیم ری آمدم. سیوطی را پیش محتشمی و محمودی، حاشیه را پیش عامری، باب حادی عشر، مغنی، مختصرالمعانی و کلام جدید را هم نزد ایشان و دیگر استادان این مرکز فرا گرفتم.
سال 73 در آزمون مرکز جهانی علوم اسلامی قم پذیرفته شدم. آن زمان به در س‌های اصول فقه؛ علم الهدی، لمعه؛ شفیعی دارابی، مکاسب؛ محسن فقیهی و عندلیب همدانی، رسائل؛ محمد تقی قادری و کفایه؛ استاد اعتمادی می رفتم.
همزمان درس‌های حوزه، کارشناسی مرکز بیت المقدس را در رشته تربیت مربی عقیدتی – سیاسی تمام کردم و چهار دوره کلاس‌های نویسندگی رضابابایی را نیز. هفت سال درس خارج اصول وحید خراسانی رفتم و پنج سال درس خارج فقه مکارم شیرازی؛ اقل و اکثر، استصحاب و تعادل و تراجح از اصول بود و حج هم از فقه. دوسال داستان نویسی را در مدرسه اسلامی هنر گذراندم و طنز نویسی را در موسسه اقلیم احساس. به درس‌های عرفان و تفسیر هم سری زدم.
از آغاز طلبگی تا کنون، مبلغ آموزه‌های دین بوده‌ام و مدرس و مؤلف این مهم و ادبیات. به مقاله «آسیب‌های عزاداری‌ام» کنگره عاشورایی‌، مقام چهارم دادند و پایان نامه «گستره عقلانیت در پرتو وحیانیت» با رتبه دوم در پنجمین جشنواره بین المللی شیخ طوسی برگزیده شد. پس از آن، «خلقت نوریه اهل‌بیت (علیهم السلام)»، با مقام اول در جشنواره هشتم بین المللی و «آسیب‌های درونی عزاداری» با رتبه دوم در جشنواره دوازدهم آن جشنواره برگزیده شد.

کتاب‌های چاپ شده:

  • قافله نور؛ در تاریخ تبلیغی و فرهنگی عاشورا
  • راز آفرینش اهل‌بیت(ع)؛ خلقت نوری در دو چاپ
  • خلقت نوری و ظهور صلبی اهل‌بیت(ع)؛ انتقال نور پاک پیشوایان در صلب نیاکان
  • غلط نویسی رسانه‌های نوشتاری افغانستان؛ نویسندگی عمومی
  • ویران شهر؛ داستان‌های دهه هفتاد در جنایت‌های جنگی کابل
  • پرتگاه؛ داستان انگیزشی و فلسفی درباره مرگ
  • فعالیت‌های اجتماعی زن؛ نقد نگرش زندانی شدن زنان

و بیش از بیست مقاله علمی تخصصی نوشتم و پنج مقاله علمی ترویجی.

شش پایان نامه‌ی کارشناسی ارشد را در جامعه المصطفی العالمیه، با موضوع اهل‌بیت دفاع کردم: چهار تا مشاور و دوتا راهنما.
اصول، قواعد فقهیه، علوم قرآن، دستور زبان پارسی و شیوه تبلیغ را در مدرسه فولادی “بامیان” سال 1387، درس گفتم.
پایه‌های نویسندگی، پروراندن معانی، زیبانویسی، ویراستاری و فرآیند نوشتار علمی را در حجتیه و جامعه العلوم”قم” در سال‌های 1385- 1388، با طلاب کار کردم.
از سال 1390 تا 1396 در حوزه‌های علمیه همکار جامعه المصطفی العالمیه با دعوت محمد شیخ زاده ناهوری، درس گفتم: درس‌های نهج البلاغه، صحیفه سجادیه و نویسندگی عمومی و تخصصی.

تصویر برخی از آثار چاپ شده :

لینک کوتاه مطلب: https://mofoq.com//?p=18408
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Print

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *