نشست علمی با عنوان «وحدت اسلامی؛ چیستی، ضرورت و راهکارها» در بامیان برگزار شد.

نشست علمی مذکور به مناسبت سالروز ولادت امام علی (ع) در دفتر حضرت آیت‌الله العظمی فیاض(دام ظله العالی)، با حضور گسترده نمایندگان دفاتر مراجع عظام تقلید، مدارس علمیه بامیان، اساتید، طلاب، دانشجویان و اقشار مختلف جامعه برگزار گردیده بود، به بررسی ابعاد مختلف موضوع وحدت امت اسلامی پرداخت.

جلسه با تلاوت آیاتی از قرآن کریم توسط قاری بسم الله بهنام آغاز شد و پس از آن، سرود زیبایی توسط هیئت مذهبی جوانان اجرا گردید. حجت‌الاسلام والمسلمین جناب استاد دانش رئیس دفتر معظم له، ضمن تبریک میلاد امام علی (ع) و خیرمقدم به حضار، بر اهمیت برگزاری چنین نشست‌هایی برای تبیین موضوع وحدت امت اسلامی تاکید کردند.

 

در بخش اول: (چیستی و ضرورت وحدت امت اسلامی)

جناب مولوی شیر احمد مسروری، با استناد به آیه شریفه «واعتصموا بحبل الله جمیعا» و حدیثی از پیامبر اسلام(ص)، بر اهمیت وحدت امت اسلامی تاکید کرد و بیان داشت که در جوامع امروزی، وحدت تنها در سطح زبان مطرح است و در عمل، کینه و نفاق در میان مسلمانان وجود دارد. مولوی مسروری، وحدت را از دیدگاه شریعت، نسخه شفابخش برای تبدیل دشمنی به دوستی دانست و عمل به کلمه توحید را عامل اصلی تحقق وحدت برشمردند.

در بخش دوم: (راهکارهای تحقق وحدت امت اسلامی)

جناب حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر جعفری به ارائه راهکارهایی برای تحقق وحدت امت اسلامی پرداخت و بر چند محور اصلی تاکید کرد:

1- اتحاد بر محور اسلام حقیقی:

ایشان رجوع به قرآن، سنت و سیره پیامبر اسلام را به‌عنوان مهمترین راهکارهای اتحاد امت اسلامی بر شمرده و بیان داشت: اگر اسلام در آغازین روزهای آمدنش، توانست جامعه آن روز را که در بدترین وضعیت دینی، اخلاقی، اجتماعی و فرهنگی به سر می برد، از آن وضعیت نجات دهد و میان مردمی که تشنه به خون و مال و… همدیگر بودند، همدلی و اتحاد و اخوت برقرار کند و همه را در صراط مستقیم هدایت و سعادت راهنمایی و رهبری کند، امروز هم می تواند، مذاهب مختلف اسلامی را از این وضعیت اسفبار نجات داده و باعث اتحاد و همدلی و همگرایی آنها شود.

2- اتحاد بر محور رهبران الهی:

ایشان با استناد به آیه قرآن کریم، بر اطاعت از رهبران الهی و رجوع به قرآن و سنت در صورت بروز اختلاف، تاکید کرد: خدای متعال در قرآن کریم به ما چنین دستور داده است: از خدا، پیامبر و اولیای امور اطاعت کنید و اگر در مورد چیزی اختلاف کردید و حقیقت برای تان روشن نشد، به کتاب خدا و پیامبر رجوع کنید و حقیقت امر را از آن ها دریافت کنید.
معنای این دستور آسمانی آن است که وظیفه ما مسلمانان، درباره ی اموری که مورد اختلافند، به راهنمایان دینی و رهبران الهی مراجعه کنیم، نه این که با قرائت های دل بخواهی، بر تنش و اختلاف و فاصله، میان مذاهب اسلامی بیفزاییم.

3- اتحاد بر محور مشترکات:

دکتر جعفری با استناد به آیات و روایات، بر لزوم تمرکز بر مشترکات بین مذاهب اسلامی و پرهیز از زوم کردن روی موارد اختلافی تاکید کرد.
ایشان در بخشی از سخنانش بیان کرد: بحمد الله نقاط اشتراک مذاهب اسلامی به مراتب از نقاط اختلاف شأن زیاد است،«خدا، پیامبر، کعبه، اهل بیت، نماز، روزه، حج و…» مواردی هستند که همه مذاهب اسلامی روی آنها توافق دارند.
برای رسیدن به اتحاد، همدلی و همگرایی و از بین بردن، تنش ها، حساسیت ها و جدایی ها، یکی از راهکارهای عملی، تأکید بر نقاط اشتراک و پرهیز از زوم کردن روی نقاط اختلافی است.

4- حفظ حرمت و مقدسات مذاهب اسلامی:

ایشان بر اهمیت احترام به مقدسات و ارزش‌های مذاهب اسلامی به‌ عنوان یکی از عوامل مهم در ایجاد وحدت امت اسلامی تاکید کرد.
ایشان فرمود: اگر دین ما، بی حرمتی و حرمت شکنی و ناسزاگویی را حتی به بتی بت پرستان اجازه نمی دهد؛ چون باعث می شود که آنها به باورهای دینی درست ما اهانت کنند، این دستور، تکلیف ما را در حرمت گذاری به مقدسات و باورهای همدیگر روشن می کند، که پیروان مذاهب اسلامی، برای حفظ حرمت و باورها و ارزش های همدیگر، نباید کمترین بی احترامی بکنند.

در پایان نشست علمی کارشناسان به سوالات حضار در موضوعات مطرح شده پاسخ دادند و محفل با دعائیه حجت الاسلام ناظری از اعضای دفتر مرحوم آیت الله العظمی محقق(ره) و گردانندگی علی جان احمدی خاتمه یافت.

لینک کوتاه مطلب: https://mofoq.com//?p=18540
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Print

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *